MENU ≡ HOME HET DISPUUT BØRRELS BICEPBOEK WWØ CONTACT RADIO

Over het dispuut

Ons dispuut is een der oudste vikingen disputen van het Nederlands studenten leven. Ongetwijfeld het meest beruchte dispuut van de ASV, Eindhoven en ver daarbuiten. Ragnarøk doet de tijd herleven van de Vikingen; een tijd waarin het recht van de sterkste nog gold, een tijd waarin schaars geklede blonde vrouwen niet waren weg te denken uit het straatbeeld, toen øl nog uit de hoorn werd gedronken en varkens nog geheel aan het spit werden genageld.

Ragnarøk is een dispuut van extremen: een Viking leeft zijn studententijd in onmetelijke vrijheid maar vol hechte vriendschappen. Ragnarøk staat voor een onbezorgde studententijd met een overvloed aan losbandige feesten, toernooien en het onveilig maken van buitenlandse steden. Wij zijn een dispuut dat aanbeden wordt door vrouwen, geliefd zijn bij vrienden en met doodsangst worden nagekeken door vijanden. Ragnarøk is een dispuut dat zijn weerga niet kent en zich door niets of niemand in de weg laat staan om van onze studenten tijd de mooiste tijd van ons leven te maken!

Het leven bij het Vikingen dispuut Ragnarøk wordt gekenmerkt door vele hoogtepunten. Elk jaar organiseren wij tal van activiteiten voor het dispuut en voor onze medestudenten. Jaren lang is het Footbal-4-Freedom toernooi georganiseerd, een voetbal toernooi waarmee wij de strijd steunen tegen zinloos geweld. Sinds kort organiseren wij de RagnaRave, een feest dat het in slaap gesukkelde studentenleven van Eindhoven weer eens flink wakker zal schudden. De basis van ons dispuutsleven wordt gelegd in Kinderdiscotheek Ølnaia waar wij wekelijks onder het genot van liters øl de dag van Odin verwelkomen.

Jaarlijks staan er rijen jongemannen te popelen om zich aan te sluiten bij dit zwartgrijze collectief. Echter, het karakter van een Viking kan men niet vormen, dat kan men slechts bezitten. Denk jij dat je uit het goede hout gesneden bent, aarzel dan niet. Op dinsdagavond aan de bar of op een van onze Øpen Activiteiten in oktober hebben de sjaarsmannen de kans kennis te maken met Het Vikingendispuut Ragnarøk.

Ragnarøk kan maag- en darmklachten verøørzaken Alv besluit 15 maart 1993